-pieni ikkuna maailmaani-

perjantai 2. elokuuta 2013

masu kuulumiset rv 31+2.Olin taas eilen äitiyspolilla kontrollissa. Noo pikkuisen rupes jännittämään, kun kuulin että pikkuisen paino arvio on jo vähän yli kolme kiloa! Lääkärikin taisi hieman yllättyä nyytin kasvupyrähdyksestä ja nyt joudunkin menemään maanantaina osastolle kortisooneja varten. Joudun olemaan siellä oikein yötä, koska nuo kortisoonipiikit sekoittavat verensokerit ihan täysin, joten lääkäri haluaa että olen siellä tarkkailussa. (kortisoonit saan siis sen takia että vauvan keuhkot kehittyisivät nopeampaa, koska tiedätään että vauva tulee syntymään ennenaikaisesti).
Nyt myös käyntejä taas lisätään, tulen siis käymään polilla viikoittain ja ensi viikolla on sitten taas torstaina aika. Tuolloin sovitaan punktio päivä..
Verensokereiden kanssa on nyt ollut pikkuisen ongelmaa, koska tuntuu että mitkään annokset eivät riitä. Olen joutunut tähän mennessä nostamaan annoksia reilusti yli puolella "normaali" annoksiini nähden. Se tuntuu aika hurjalta, ja kun viikkojakin on noin vähän.
 
Tuo viikkojen vähyys tässä eniten ehkä hirvittääkin, pelkään että vauva joudutaan "ottamaan", kauhean ajoissa pois! Lääkärin mukaan tulossa on todennäköisesti sektio, koska painoa ei tiedetä varmaksi ja käynnistys pienillä viikoilla harvoin onnistuu kovin hyvin. Olisin niin halunnut että pikkuinen saisi olla masussa tarpeeksi pitkään, niin että hän olisi ihan valmis maailmaan.
 Mutta ymmärrän senkin että jos vauvan stressihormoonit ovat koholla ja kasvu on liiallista on se hänen kannaltaan parempi syntyä ennenpää.
 
Toivon tosi paljon että vielä päästäisiin viikkoja yhdesssä eteenpäin ja että sitten kun pikkuinen syntyy on hänellä kaikki hyvin!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti