-pieni ikkuna maailmaani-

maanantai 18. elokuuta 2014

koukussa.
Mä oon koukussa David Eddingsin kirjoihin! 
Minä joka itsuin monta tuntia ala-asteella lukiopetuksessa ja jolle yläasteen opettaja ei antanut mitään mahdollisuuksia, olen lukenut vuoden sisällä SEITSEMÄN Eddingsin n.400 sivuista kirjaa! 
Pakko myöntää etten itsekkään olisi silloin pikku tyttönä tuota uskonut. 
Kyllä se juurtuu ihmiseen aika syvälle, jos pienenä tai vähän isompanakin toitotetaan esim. et sä osaa lukea, oot niin hidas, kirjoitus on täynnä virheitä. Mutta voin kertoa, kyllä siitä ylitsekin pääsee. Täytyy vain luottaa itseensä ja hyväksyä omat "oikkunsa" ja oppia niiden kautta! 

Mutta siis suosittelen Davig Eddingsiä kaikkille fantasian-, seikkailun- ja jännityksennälkäisille. Esimmäinen kirjasarja Belgarillionin taru sisältää viisi kirjaa, seuraava Mallorean taru sisältää myöskin viisi kirjaa, olen nyt lukemassa Mallorean tarun kolmatta kirjaa. Eddings on kirjoittanut edellä mainittuihin sarjoihin liittyen vielä kolme kirjaa sekä Eleniumin tarun, Tamulin tarun, Unennäkijät- sarjan, Matka maailman ääriin -kirjan sekä kolme ei-fantasia aiheista kirjaa (lukemista siis riittää). Eddingsin kirjoissa on hyvä juonen kulku ja se jättää mukavasti oivaltamisen varaa! Tykkään myös miehen välillä hieman ronskistakin huumorista, kirjoissa on myös mielestäni ripaus romantiikkaa mikä keventää taas taistelu ja sota kohtauksien kovuutta.
Minun mielikuvitukselleni sopivaa "ruokaa" ja ihana pako/rentoutus retki toiseen maailmaan välillä kovin kiireisen arjen keskellä. 

3 kommenttia:

 1. Jotkut kirjat ovat ihan uskomattomia mukaansa tempaajia. Vaikka elokuvatkin ovat usein lumoavia niin tiettyjen kirjojen kautta voi päästä vielä ihmeellisempiin tunnelmiin joissa ajantaju katoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Kirjojen kautta pääsee mitä ihmeellisimpiin maailmoihin!

   Poista
 2. Kivaa, että olet jäänyt koukkuun :)
  Minä voisin suositella näitä tyttärelle, joka tykkää kovasti tämäntyylisistä kirjoista - kiitos siis vinkistä.

  VastaaPoista