-pieni ikkuna maailmaani-

torstai 20. kesäkuuta 2013

masu kuulumiset. 
Ensiksi hieman valoitusta:
Tänään oli taas äitiyspoliklinikka käynti. Joka sisältää aina gynellä ja sisätautilääkärillä käynnin, koska mulla on perussairautena ykköstyypin diabetes. Tänään oli jo mun viides ultra, koska diabeetikoilla noita käyntejä on aika usein. Mulla on ollut nyt noin kerran kuussa.
 
Nyt rv mulla on 25+1 ja kaikki on mennyt aikalailla hyvin. Liitoskipuja on aika paljon ja jos vähänkin liikaa "rehkii" niin se kyllä kostautuu seuraavana päivänä. Sokerit on ollut nyt viimeiset pari viikkoa koholla, mikä on tässä vaiheessa aika normaalia, koska insuliinin tarve nousee. Muuten ovatkin olleet koko raskaudenajan tosi hyviä.Nyt niihin pitäisi saada lisää tasapainoa.
Ultrassa kaikki näytti hyvältä, vaavi on noin viikon isompi, kuin normaalisti. Mikä on myös ihan normaalia tässä tilanteessa. Diabeetikkojen vauvat  kasvavat usein "normaalia" isommiksi. Painoarvio oli nyt 925g! Ensimmäinen raskauteni päättyi päivystyssektioon rv 35, jolloin Tiitiäinen painoi jo 3,500g! Nyt ollaankin siellä loppuvaiheessa kuulemma tarkempia kaikkien viime synnytyksessä olleiden komplikaatioiden vuoksi ja minulle on kaavailtu jo rv 33 lapsivesipunktiota, jotta nähdään missä vaiheessa vauvan keuhkot ovat. Mahdollisesti saan myös kortisoonia, mikä edistää keuhkojen kypsymistä. Tiedossa on siis ennenaikainen synnytys, mahdollisesti suunniteltu sektio.
Toivon todella paljon että päästäisiin ainakin rv 37!
On ollut myös jännää huomata kuinka erilainen tämä raskaus on ollut kuin edellinen, ihan mahan muodosta kaikkiin raskausajan oireisiinkiin. Nyt maha tuntuu jo todella isolta ja kohtu on paljon alempana kuin viimeiksi, potkut tuntuvat hurjan alhaalla, ihan häpyluussa asti. Onneksi kaikki on mennyt nytkin kuitenkin hyvin, liitoskivuista ja muutamista korkeista sokereista huolimatta ja täytyy toivoa että loppuraskauskin menisi yhtä hyvin.
Oli kyllä taas niin mahtavaa nähdä pikkuinen siellä pötköttelemässä ja heiluttelemassa!

Ps. Tiitiäinen on ollut jo kaksi vuorokautta ilman tuttia! Ollaan jo pitkään menty pelkällä unitutilla ja nyt tavallaan ihan sattumalta jäi sitten pois :) Iltaisin nukahtaa aika hyvin, tulee huoneestaan ehkä kerran pois ja sitten jää sänkyyn. Ja saattaa siellä itsekseen jutella hetken,
 esim. "äiti, isi, tutti, heippa" :D
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti