-pieni ikkuna maailmaani-

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Ensimmäinen Äitienpävä, sydän herkistyy.


Sanotaan, että kun saa lapsia tulee herkemmäksi. Omakohtaisesti täytyy sanoa että "totta se on". Minusta on ainakin tullut aikamoinen itkupilli, eikä se haittaa yhtään :) Siis tarkoitan esimerkiksi tv:tä katsellessa, tai kun vaikka vain seuraa pojan touhuja tai mietin maailmaa. 
Niin ja kaikki mahdolliset "pelottavat/väkivaltaiset" elokuvat ja sarjat on jääneet pois.
 En ole silti koskaan niistä välittänyt, mutta nyt ei tee yhtään mieli katsoa. 

Sanotaan niinkin, että lapsiaan kohtaan tuntee sellaista rakkautta mitä ei voi ennenpää kokea, totta sekin. Kyllähän sitä ajatteli tietävänsä miltä se sitten tuntuu, mutta ei sitä voi sanoin kuvailla.
Nyt ensimmäisenä Äitienpäivänäni on hieno huomata omaa kehitystään äitinä. Sitä kuinka on itse muuttunut jo raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Ei se ole välttämättä suurta ja näkyvää, vaan enemmänkin pientä ja herkkää sydämen hipsuttelua.

Kiitos ihanasta Äitienpäivästä!4 kommenttia:

 1. Sydämen hipsuttelua, totta. Ja vähittäistä muuttumista. Tuo herkistyminen on minusta myös sitä, että valtavan rakkauden mukana tulee kamala pelko. Aina takaraivossa menettämisen pelko. Ei se mitään, mikä olisi vaikka minulla aina mielessä tietoisesti, mutta se on jossain...ihanaa äitienpäivän loppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo menettämisen pelko on myös ihan totta. Onneksi se mitä lapsiltaan saa on niin paljon enemmän :)

   Poista
 2. oi että, mukava kuulla että muuallakin herkistellään:) itse pillitän ihan koko ajan (eikä 10 kuukauden jälkeen voi enää edes syyttää sitä synnytyksen jälkeistä hormonihuurua), yleensä juuri silloin kun katson lasta ja tajuan että toi tossa on minun tyttäreni ja minä olen sen äiti!! miten paljon uusia tunteita tähän liittyykään! äitiys on mullistava kokemus, ja ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Se on vaan niin ihana ja ihmeellinen tunne kun miettii, että on luonut maailmaan lapsen :)

   Poista