-pieni ikkuna maailmaani-

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Sauna.








Päästiin siis vihdoin lauantaina ensimmäistä kertaa saunaan. Omaan saunaan. Mahtava tunne. On siinä kaikenmoista ollutkin, yllätyksiä ja pettymyksiä, mutta lopputulos ihan mahtava!

Aluksi saunasta piti raivata pois vanhat tavarat ja muut, kun varastona oli mummullani toiminut. Sen jälkeen alkoi purku, jonka piti aluksi koskea vain pintamateriaaleja, mutta sitten löytyikin vesivahinko ja kaikki meni uusiksi. Lattia jouduttiin purkamaan hiekkaa myöten auki ja myös viemärit piti uusia. Seinissä kävi myös ilmi ettei niissä ollut ennenpää ollut minkään näköistä eristettä. Niin ja ikkunatkin vaihdettiin.
Purkamisen jälkeen alkoi uuden rakennus, ensiksi viemärit kuntoon, sitten lattiaan hiekka ja valu. Seuraavaksi seiniin eristeet ja saunasatu-levyt, lattiaan vesieristys ja laatat. Tämän jälkeen panelointi ja valojen asennut sekä muurin rappaus. Muurin rappauksen tein kokonaan itse, halusin tehdä siihen hieman erikoisempaa jälkeä.
Lopuksi tulivat vielä lauteiden ja kiukaan asennus. Käytimme lauteissa lämpökäsiteltyä mäntyä, joka oli väriltään juuri sitä mitä halusin, tarpeeksi tumma. Muutenkin halusimme saunaan hämyisen savusauna tunnelman. Halusin lauteista myös aika leveät, että mahtuu kunnolla istumaan/löhöämään :)
(pientä hienosäätöä vielä puutuu, kuten kaide ja listat).

Saunominen on aina ollut minulle rentoutumiskeino, nyt on ihanaa kun on oma sauna. Voin mennä saunaan ihan koska haluaa. Niin tänäänkin siis lämpiää sauna :}

2 kommenttia:

  1. Minäkin diggaan tummasävyisiä saunoja. Tuosta tuli tosi tunnelmallinen, vautsi vau.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, tuli kyllä mieleinen ja hyvät löylytkin saa :)

      Poista