-pieni ikkuna maailmaani-

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

herkkuja omenasta.






Tänään tein omenasosetta, jota ajattelin antaa sukulaisille sitten joululahjaksi ja itsellekkin tietysti pakkaseen. Herkkua tuli! Innostuin myös tekemään omenakaurapaistosta :P Molemmat ohjeet tosi helppoja, paistoksen ohje on jostain kirjasta, mutta sose ihan omani.

Ohjeet suurin piirtein (kun teet yleensä vaan tuntumalla): 

Omenasose

Kuori ja paloittele pieneiksi noin 2kg kirpeitä omenoita (minulla talviomenoita). Laita omenan palat isoon kattilaan ja pohjalle 2-3dl vettä, anna kiehua kunnes omenat ovat pehmenneet. Ota pois liedeltä ja survo omenat soseeksi (voit myös hienontaa ne sauvasekoittimella). 
Sekoita joukkoon 500g hillosokeria, noin 2dl vettä ja ripaus vaniljasokeria. Anna kiehua noin 10min, ota pois liedeltä. Poista pinnalle tullut vaahto ja purkita lämmitettyihin kippoihin.

Paistos

5-6 omenaa (kirpeää)
100g voita
1dl sokeria
3dl kaurahiutaleita
(myös kanelia voin laittaa jos tykkää)

Kuori omenat ja leikkaa aika ohuiksi paloiksi. Pistä omenat voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle vähän sokeria. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja kauraryynit. Levitä seos omenalohkojen päälle. Laita uuniin 225 kunnes omenat on pehmeitä ja kuorrutus kauniin ruskea. Lisänä ehdottomasti vaniljakastiketta tai jäätelöä!




3 kommenttia:

  1. MInulla on viikon verran odottanut terassilla satsi talviomenoita juurikin tuohon sosesavottaan ryhtymistä, jokohan huomenna olisi se päivä. Tänään ei vielä ole ;o)

    VastaaPoista
  2. sada: :)

    merruli:Juu mullakin hieman viivästyi soseen teko, siitä kun olin suunnitellut. Eihän vielä kiire ole :)

    VastaaPoista